Лято

Лятото може да е много подходящ момент за покупка защото:

  • Сезона на отпуските и почивките намалява конкуренцията и дава реално по-голям шанс да намерите по-бързо най-изгодната за вас оферта.
  • Лятото денят е по-дълъг, което позволява да планирате след работа по няколко огледа на ден. Отчитайки, че е трудно уговарянето на огледи във време, удобно и за двете страни, използвайте по-дългите летни дни.
  • През лятото можете много точно да прецените плюсовете и минусите – влиза ли достатъчно слънце или е много горещо и ще се наложи да инвестирате в климатик.
  • През лятото редица по-незабележими пропуски, неудобства, некачествено изпълнение и детайли стават видими. Възползвайте се от лятната светлина и огледайте всяко ъгълче.
  • Ако закупите апартамент през лятото, ще можете спокойно да започнете веднага да го ремонтирате. Пред вас има няколко месеца, които при добра организация ще са достатъчни, за да подготвите новия си дом за нанасяне. Ако е необходимо пренасяне на мебели, то също става много по-лесно и приятно през лятото.
  • Ако купувате къща, вила, или апартамент в затворен комплекс, лятото е сезонът, през който може оцените най-голямото предимство на този тип имоти – двора или градината.
  • Лятото е и най-благоприятният сезон за пренасяне на покъщнината при закупуване на жилище.

Лятото като подходящ момент за покупкаНякои хора взимат специално отпуск, за да използват това време са сделка, тъй като покупката на недвижим имот е сериозно начинание, за което си струва да отделиш и част от отпуската си. По време на летните отпуски в България са и емигрантите, които искат да инвестират в жилище, така че конкуренцията при инвестиционните имоти става по-силна. През лятото хората от провинцията, които смятат да закупят имот в столицата, са по-мобилни за огледи и предпочитат този сезон за инвестиране. Не трябва да се забравя обаче, че лятото е и сезонът на отпуските на администрацията, която ще работи с намален състав и някои неща свързани с изваждане на всички необходими документи за покупко-продажбата ще станат с повече чакане.

обратно горе