Кога

Време ли е да купите жилище? Може би мечтаете от години да притежавате нов дом? За да решите дали това е правилното време, помислете върху въпроса кой сезон е най-благоприятен за покупка на ново жилище. Когато нуждата ви притиска, едва ли ще се съобразявате с това, но ако може да избирате, не е лошо да вземете предвид фактите, които могат да повлияят на времето за покупка на новото ви жилище.

Кога да купите жилищеПокупко-продажба на имот през различните сезони има своите особености – в някои сезони е по-добре да продаваш, в други е по-добре да купуваш. В някои сезони покупката на определен тип имоти е по-изгодна, в друг сезон е обратното – определено всеки сезон крие своите плюсове и минуси за купувача и за продавача. Няма обаче време през годината, което да не става за покупка, както няма и време, през което всичко да се продава по-възможно най-перфектния начин.

Купувате ли имот с инвестиционна цел, за вас е важно да получите максимум ефективност за парите си, което означава, че за вас подходящ сезон е онзи, в който се появи балансирано предложение за цена, местоположение и възможност за възвръщаемост на инвестицията.

обратно горе