Съвети за местенето

Дали осъзнавате всички проблеми, които поражда една смяна на жилище? Едва ли – хората обикновено сменят жилище само няколко пъти в живота си. Ако вече сте запознати с всички стандартни съвети и трикове за преместване от един дом на друг, ето някои от тях, за които може би не сте си помислили:

Ако планирате едно бързо преместване, преценете какво ще местите и го удвоете като обем за да получите преценка по-близо до реалността.

Ако това е възможно, вземете най-малко по един ден отпуска преди и след деня на преместване и информирайте колегите си, че няма да отговаряте на имейли или на телефонни обаждания.

Ако се премествате на улицата с ограничено място за паркиране, може да се наложи да информирате полицията, за си осигурите временно място точно пред вашия нов дом.

Открийте деня на събиране на отпадъци. Боклучийските кофи на новото ви място скоро ще се напълнят и затова не пропускайте момента когато ги изпразват.

Може би има неща, които можете да спестите, когато си сменяте жилището, но кашоните, кутиите и скоч-лентата не са сред тях. Платете малко повече и направете живота си много по-лесен.

Дори ако сте го поръчали, не очаквайте, че вашият достъп до интернет ще бъде наличен, когато пристигнете в новия си дом.

Използвайте пликове за да създадете своя собствена временна система за съхранение на документи и ключове. Маркирайте ясно на предната част на всеки плик какво има вътре в него.

Използвайте замразената храна в старото жилище много преди преместването, в противен случай тя може да бъде забравена или ще се развали по време на преместването.

Избягвайте опустошителното чувство на глад по време на местенето чрез предварително опаковане на няколко сандвича. Ако вашият план е да купите нещо на място, то може изобщо да не се случи, когато затънете в работа и проблеми за текущо решаване, последното нещо е да търсите наоколо закусвалня или кафене.

В случай, че купувате жилище заедно с бяла техника или друго оборудване, което остава за вас, помолете продавача да ви остави съответните инструкции за употреба.

Преместването през горещите летни месеци е уморителна и потна работа – погрижете се да имате достатъчно вода и студени напитки по време на процеса.

Веднага щом пристигнете в новия си дом включете електричеството. Освен чай и кафе, топлата вода е всичко, от което се нуждаете първо при пристигане в новия дом.

Не чакайте да започне да се стъмва, преди да осъзнаете, че новият ви дом е без работещи крушки. Запазете някои от вашите резервни и помнете къде ги поставяте.

Гледайте някой друг да не разопакова вещите за вашата кухня. Но не се опитвайте да го направите сами веднага. Ще имате достатъчно време да пренаредите нещата, след като се нанесете.

Шансът да се загубят винтовете и гайките от разглобените мебели в деня на пренасяне е огромен. Използвайте скоч-лента с добро качество и ги прикрепете здраво към съответните им мебели.

Използвайте въжета и ластици, за да осигурите нестабилни елементи върху платформата на камиона или на багажника на колата ви.

Вази, посуда, картини и други крехки и чупливи предмети следва да се опаковат внимателни с подходящи средства – стари дрехи, чаршафи, велпапе и др. Разполагайте тези вещи в предната част на камиона или в неговата кабина.

Ако пристигате от провинцията и пътят към новото жилище е дълъг, морската болест може да хване вашите деца или дори котката или кучето, така че вземете необходимите предпазни мерки.

Вероятно притежавате няколко дистанционни. За да избегнете загуба, прикрепете всяко едно към съответния уред със здрава скоч-лента.

Ако денят на вашето преместване е неделя, проверете дали ще може да прибере ключовете от съответната агенция, респ. осигурете алтернативно решение. В този ден повечето от магазините наоколо ще бъдат затворени и трябва да сте подготвени за това.

Кога ще освободите камиона за пренос? Колко часа работа плащате на работниците по пренасянето? Неспособността да контролирате времето в деня на преместване може да ви излезе скъпо.

Ако използваните кутии и кашони нямат указание за горе и долу – маркирайте посоките по очевидни причини.

обратно горе