Деня на преместването

Денят на преместването може да бъде много дълъг и изморителен и ако не ползвате фирма за професионално пренасяне, може да помолите някои приятели или членове на фамилията да ви помогнат при местенето. Списъкът по-долу ще ви помогне да следите какво трябва да се направи.

Когато напускате стария си дом:
Двойна проверка: Внимателно проверете съществуващия си дом преди да си тръгнете за всичко останало. Проверете тавански и избени помещения и всеки вграден шкаф или гардероб във всяка стая.
Комплект за първа необходимост: Вашият комплект за неща от първа необходимост трябва да бъде опакован и винаги под ръка. Дръжте го със себе си през целия ден на пренасянето ви.
Изчистете хладилника: Вземете всяка храна, която си заслужава да се съхранява в хладилна кутия и изяжте или изхвърлете останалото.
Фирма за преместване: Проверете дали фирмата за преместване има двата правилни адреса и вашия телефонен номер.
Изключване: Изключете всички уреди и отоплението.
Измервания на измервателните уреди: Проверете и отбележете показанията на измервателните уреди.
Помогнете на новия си собственик: Оставете едно поздравление за новия собственик, което да го посреща в неговия нов дом. Предоставете му съществуващи наръчници за уредите, които оставяте, заедно с адреса за препращане на ваша закъсняла кореспонденция.
Ключове: Заключете старата къща и оставете ключовете там, където е посочено в договора или ги предайте на съответния агент за недвижими имоти.

Когато влизате в новия си дом:
Проверете кашоните и пакетите, които пренасяте: Проверете дали фирмата за пренасяне е разтоварила и поставила в определените помещение всяка кутия, кашони или мебел и че нищо не е повредено при транспорта.
Проверка на камиона: Проверете двукратно превозното средство преди да си тръгне, за да сте сигурни, че нищо не е останало неразтоварено.
Електрозахранване и вода: Проверете дали всички комунални услуги работят. Уверете се, че имате електричество и вода.
Съберете най-важното: Поставете всяка храна, която сте донесли със себе си, в хладилника или фризера и посетете местния магазин, за да закупите най-важните неща от първа необходимост.
Не бързайте: Отделете достатъчно време за разопаковане, за да избегнете повреда или счупване.
Подходете последователно: Първо разположете най-големите мебели и се съсредоточете върху важните задачи, като монтиране на леглата.
Работете чисто: Кутиите и кашоните от опаковките се събират на едно място и се сгъват и стифират след изпразване.
Запознайте се със съседите: запознайте се с всички съседи, които виждате в деня на нанасянето.
Показания на измервателните уреди: Снемете показанията на измервателните уреди и ги запишете.

обратно горе